Multileaders With Custom Blocks Not Displaying Or Plotting Correctly When Used As An XREF

Issue:

You have created a custom block with Attribute Text, and are using that with a Multileader Style, and when XREF’ing that drawing, the text reverts to Black and will only plot in black

The Grey object is a Multileader with a custom block, the green is the same block, simply inserted into the drawing.  Both of these are XREF’d into the current drawing, which is why it appears this way.

Causes:

This issue comes from how the block is created, and how Multileaders handle that block reference

Solution:

The solution is actually very simple.

  1. Open the Block in the Block Editor
  2. Select all the objects/elements that make up the block
  3. In the properties palette, change the Color from ByLayer to ByBlock
  4. Close the Block Editor and save the changes
  5. Now when the block in the Multileader is used in an XREF, it will display correctly

About the Author

Ryan Wunderlich

Sr. Technical Support Specialist<br><br>An AutoCAD Certified Professional, Ryan is responsible for taking client cases and assisting with issues with the software - everything from regular glitches to software deployments and whatever else goes wrong. He's proficient in AutoCAD (including customization), VBA, LISP, and Civil 3D.

Follow on Linkedin More Content by Ryan Wunderlich
Previous Article
Autodesk: Products stop working after installing .NET framework 4.7
Autodesk: Products stop working after installing .NET framework 4.7

When you install .net 4.7 Autodesk software stops working.

Next Article
Error “The drawing cannot be migrated” when opening or working in AutoCAD Mechanical
Error “The drawing cannot be migrated” when opening or working in AutoCAD Mechanical

The standards in this drawing are corrupted. When you go to the AM:Standards Tab in Options The standard tr...

Live with Ryan Wunderlich
Aug 18

Register Now